Zomer zeebaars!

Nu de jonge zeebliek gestaag doorgroeit en de makreel onder de Nederlandse kant te vinden is breekt ook de tijd voor ons weer aan om groter kunstaas in te zetten.

Op of rondom de bodem bieden we verschillend kunstaas aan d.m.v. VMC Jigheads die we qua gewicht afstemmen op diepte of getijde stroming. Belangrijk is namelijk dat het aangeboden kunstaas als het ware meegenomen wordt door het getij en niet teveel de bodem raakt.

Tot onze absolute favorieten behoort de 14 cm uitvoering van de Trigger X Slop Hopper in de kleuren BKBS, SMT , DH en H.

Image1

Image2

Image3

 

Image4

Ook kabeljauw kan niet van de Slop Hopper BKBS afblijven!

Image5De volgevreten en in topconditie verkerende zeebaarzen trekken de hengel soms krom tot aan het handvat.

Image6

De Shimano Antares DX 2.70m Heavy, Yasei Sea Bass 2.70 Heavy en de Biomaster 86 XHSS spinning, gecombineerd met een Stella 4000 SW, een Biomaster SW-A 5000 of Saragosa SW 5000 lenen zich prima voor deze visserij en staan garant voor veel duurzaam visplezier.

Voor deze visserij gebruiken wij als hoofdlijn 0.15 mm Power Pro Braid met een Sufix Zippy 0.50 of 0.55 mm als leader.

Image7

Image8

In de zomermaanden als het zeewater lekker is opgewarmd kun je ook prima vissen met oppervlakte kunstaas zoals de Rapala Sub Walk. Dit stukje kunstaas staat garant voor spectaculaire en visueel zichtbare aanbeten maar vooral ook grote vissen.

Image9

Image10

Image11

Fijne zomer en goede vangst!

Etienne & Michel de haan

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie