World Predator Classic 2015 Dag 3- In it to win it

Dag 3 – judgement day – breekt aan. Nadat de kayakkers hun stekken opzoeken begint het bootevent. Vandaag wordt er niet in 2 vakken gevist maar zijn beide vakken samengevoegd tot 1 groot strijdtoneel. Pick your battles – iedereen snelt naar zijn stekken en de finale kan beginnen. Er is deze dag dus ook maar één 1 te vissen en als het vandaag niet meezit heb je niet 23 punten maar 46 punten aan je broek…

Unbenannt

Ook wordt er op zaterdag het Streetfishing event gevist. Zoals gezegd met meer dan 160 deelnemers die aan de start staan te popelen om met hun koppelmaat aan de slag te gaan. In de trainingsdagen is gebleken dat het schrapen was dus met 160 vissers zal het dus niet makkelijk worden. De koppelmaat met wie je op pad gaat is dus je controleur/fotograaf en je zult beide uit moeten vechten waar je gaat vissen (omdat je bij elkaar dient te blijven).

Unbenannt

Je handen vrij – ideale streetfishing tas van Rapala

wpc

Pielen om van de nul af te komen

wpc

wpc

Terug naar het boot event. Arnaud Briere en Laurent Vrignaud deden zeer goede zaken en werden netjes 2de deze finale dag door alles te vangen. In principe werden ze eerste maar door het afkeuren van hun foto kosten dit de eerste plek…ook dat hoort bij wedstrijdvissen. Jurgen Haese en Dustin Schöne wisten het rijtje bijna vol te maken alleen konden ze die o zo belangrijke snoek niet gevangen krijgen…Ook Herman Schuurman en Jan Boomsma miste hun snoek en hadden 11 punten.

Willem Stolk en Chris Bloemert wisten hun snoek wel netjes te vangen maar de baars liet het afweten en konden netjes 14 punten bijschrijven. Bij de Finnen ging het echter wat slechter en gingen nek aan nek met Luc Coppens en Jeremy Staverman die deze dag wel al hun vissen wisten te vangen.

1-0 achter door problemen met de motor – na ‘true team spirit’ een andere boot mee en sterk terug komen

1-0 achter door problemen met de motor – na ‘true team spirit’ een andere boot mee en sterk terug komen

wpc

wpc

Nadat iedereen terug was in de haven en zijn/haar wedstrijdbox met telefoon en meetplank etc had ingeleverd kon het uitrekenen van de einduitslag beginnen. Gelukkig voor de deelnemers kon dit iets eerder dan vorig jaar en na een hapje en een drankje kon er in de geweldige ambiance van het droogdok de prijsuitreiking beginnen.

wpc

Top 5 van het Streetfishing event was:

1ste Michael Bongers uit Duitsland, 2de Dennis Horvath uit Nederland, 3de Dustin Habener uit Duitsland en 4de en 5de Marcel van Oudheusden en Harry de Haan uit Nederland. Eric Korczakowski van het Duitse Shimano roofvisteam werd 29ste. Arthur Langstraat wist helaas net als 124 andere niets te vangen.

wpc

Streetfishing event winnaar Michael Bongers

wpc

Ward De Corte 19de overall – hier op de foto voor 2de plek bij het team event

Uitslag top 5 van het Kayak event:

1ste Daniel Van der Post uit Nederland, 2de Michael Weber uit Duitsland, 3de Felipe Esser (DE), 4de Marc Gehret (DE) en 5de Sebastian Kummerer – ook uit Duitsland. Matt Boast eindigde 22ste en Radjiv de Waal 29ste.

wpc

Niki Baars overhandigd de prijs aan de winnaar van het Kayak event: Daniel Van der Post uit Nederland

Winnaars van het boot event werden net als vorig jaar heel knap Luc Coppens en Jeremy Staverman – respect! Het Shimano team Jurgen Haese en Dustin Schöne werden knap 2de met 17 punten en het Franse team bestaande uit Arnaud Briere en Laurent Vrignaud werden heel netjes 3de met 18 punten. Kanttekening: beide heren moesten in de morgen hals over kop van boot veranderen door problemen met hun motor. Probeer dan maar eens het koppie erbij te houden – heel knap!

De Finnen Markku Tiusanen en de boomgrote Antti Anttila konden helaas de laatste dag geen potten breken en werden uiteindelijk 4de met 22 punten. Jan Boomsma en Herman Schuurman wisten netjes 7de overall te worden met 24 punten. De Denen Franz Bodum & Morten Beck Nielsen werden 11de en Willem Stolk & Chris Bloemert 12de.

wpc

Luc en Jeremy winnen wederom de WPC

wpc

Jurgen Haese en Dustin Schöne – 2de overall!

wpc

3de plaats voorde Franse toppers Arnaud Briere-Laurent Vrignaud

wpc

4de plaats voor Markku Tiusanen-Antti Anttila

wpc

5de plaats voor Soeren Panse-Florian Berger

wpc

7de plaats voor Jan Boomsma en Herman Schuurman

Beste team was Arnaud Briere & Laurent Vrignaud/ Markku Tiusanen & Antti Anttila. Willem Stolk & Chris Bloemert/ Jan Boomsma & Herman Schuurman werden 2de in het team klassement.

wpc

1ste in het teams klassement

wpc

2de in het teams klassement

Willem Stolk & Chris Bloemert mochten nog eens op het podium verschijnen voor hun dag overwinning en de prijs voor grootste snoekbaars (78cm) van het boot event en Arnaud Briere & Laurent Vrignaud wonnen de prijs voor grootste baars (53cm!).

wpc

Zonewinners

wpc

Grootste baars

wpc

Grootste snoekbaars van het toernooi

wpc

Grootste snoek

Al met al mogen we terug kijken op een geweldig evenement.

Binnenkort het verslag en ervaringen van de verschillende deelnemers.

wpc

See you next year…

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie