World Predator Classic 2015 Dag 1

Niets zo veranderlijk als het weer…Gelukkig bleef de voorspelde regen, bewolking en harde wind uit en was het vanaf de officiële opening tot aan de prijsuitreiking extreem mooi weer. De verandering van het weer veranderde ook het aasgedrag wat in sommige gevallen veel meer vis op bracht. Het zorgde er wel voor dat hot spots en technieken van de trainingen totaal anders uitpakte tijdens de wedstrijd dagen – maar ja dat is vissen en dat maakt het extra spannend en dan komt het aan op de juiste beslissingen, skills en allround viservaring.

wpc

Dit jaar strijden er 46 bootteams uit 16 verschillende landen om de titel. Verder telt het deelnemersveld bij het Kayak event dit jaar 33 vissers met 9 verschillende nationaliteiten. De streetfishing wedstrijd was dit jaar weer een groot succes en het is geweldig om 163 fanatics uit 11 landen aan de start te zien. Allemaal ‘madskills’, allemaal hongerig naar vis en de overwinning. Bepakt en bezakt met alleen het benodigde samen met je teammaat die veelbelovende hotspots afvissen.

wpc

163 streetanglers staan te popelen om te starten

wpc

Botenparade

wpc

Botenparade

Opening

Op woensdag 27 juni vond de officiële opening plaats. Na het inschrijven en de diverse (boot) checks begon het evenement met de botenparade. Tijdens deze parade lieten de diverse teams niet alleen hun afkomst, sponsors en spirit zien maar werd er natuurlijk even geshowd met paardenkracht.

Niet iedereen kon hier om lachen want je zult er maar achter varen met je kayak…

wpc

wpc

Na de botenparade ging iedereen aan wal en kon de vlaggenparade richting pier en kanonnen beginnen. De sfeer zat er goed in en na een openingswoord van Ross Honey namens de organisatie, Jari Kokkonen namens Shimano en Rapala en de burgemeester namens Hellevoetsluis mochten de winnaars van vorig jaar en Jari Kokkonen het evenement officieel openen met kanonschoten.

wpc

Teamspirit

wpc

wpc

Dag 1

Iedereen is al vroeg in de ochtend op zijn of haar boot te vinden en maakt zich klaar voor de start. De eerste boten die vandaag op het Hollands Diep vissen mogen de haven rond 8.20 verlaten en groep 2 die het dichtst bij de haven van Hellevoetsluis op het haringvliet vissen mogen 8.45 de haven uit om zich klaar te maken voor het startsein om 9 uur.

wpc

Klaar om de haven uit te varen

wpc

Ready for battle

Dan is het zo ver, de hoorns schallen over het water en iedereen knalt vol gas naar zijn/haar beoogde topstek – want wie het eerst is wie het eerst maalt en je wilt natuurlijk niet dat jouw ‘geheime’ stek die tijdens de trainingen de benodigde snoek, baars of snoekbaars opleverende te prooi gaat aan je concurrent. Erg mooi om alle paardenkrachten en brute visboten met bijpassend prijskaartje weg te zien spurten tijdens zo’n start.

wpc

Al snel worden de eerste vissen gevangen. De Finse boot van Rapala/Shimano breekt het ijs met een baars van 39cm en dan gaat het los. In de controle kamer zien we foto’s en vangstregistraties binnen komen van diverse deelnemers. Ook Jan Porter en Dan Brackley zijn van de 0, Benoit Degraux & Nancy Saucin vangen hun eerste snoekbaars. Eigenlijk alle Shimano en Rapala boten vangen hun visje en aan het eind van de dag wordt de balans opgemaakt.

Na dag 1 staan Willem Stolk & Chris Bloemert netjes bovenaan omdat ze alle benodigde vissen wisten te vangen – dat biedt perspectief!

wpc

Om een zo goed mogelijke score te behalen moet je 3 baarzen, 3 snoekbaarzen en een snoek weten te vangen. Ook Jurgen Haese en Dustin Schone wisten alle benodigde vissen te strikken en staan 2de in hun poule. De Finnen staan 5de omdat ze alleen geen snoek wisten te vangen…een vis die in later in het toernooi voor velen een lastige bleek.

Natuurlijk niet voor snoekfluisteraars Volkmar Strikkers en Hendrik-Jan Verheij want zij weten met hun geliefde Yasei Pike Spinning een snoek van 93cm te verleiden. Herman Schuurman en Jan Boomsma doen ook mee voor de winst en staan na dag 1 zesde in hun poule.

Volkmar met zijn ‘weapon of choice’: Yasei Spinning Pike

Volkmar met zijn ‘weapon of choice’: Yasei Spinning Pike

wpc

Kayakkers onderweg naar hun beoogde stekken

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie