Winter time – Nugget time

Tijdens de winterperiode kan je zeker nog wel je visje vangen op de commercial vijvers. Natuurlijk aast de vis veel minder als in de zomer maar met de juiste aanpak kan je best nog en een aardig netje karpers vangen.

Wat je moet weten is dat de aasperiodes van karpers gedurende de winter steeds korter worden en je de vis echt moet triggeren om je aas te nemen. Soms krijg je uren lang lijners op je top die verraden dat er wel vis op je stek zit maar je krijgt geen enkele aanbeet. Voor mij zijn deze omstandigheden altijd een uitdaging om net iets anders te gaan proberen om de vis alsnog te verleiden juist mijn aas te pakken.

De laatste jaren krijg ik daar meer en meer grip op en daardoor natuurlijk betere resultaten. Zo had ik vorig jaar al de eerste samples van de Dynamite Nuggets waarvan ik inmiddels zeker weet dat ze ook goed werken in de winterperiode. De Nuggets zijn er in 2 varianten de slow sinking en de pop-up versie. Beide in 4 kleuren wit, bruin, rood en geel.

Image1

Pop-Ups ook verkrijgbaar in kleuren wit en bruin

Image2

Slow Sinking ook verkrijgbaar in de kleuren geel en rood

Met name de witte en rode variant zijn echte target kleuren die de vis als het ware triggeren op winterdagen als het vast zit. De Nuggets zijn prima te vissen op een pelletbandje maar ook zacht genoeg om rechtstreeks op de haak te vissen. Eenmaal in het water geven ze langzaam een kleur en geurspoor af en lossen als het ware langzaam op. Deze eigenschappen zijn uniek en ik denk dat dit mede dit aas zo aantrekkelijk maakt voor de vis.

Image3

Perfect contrast aas in combinatie met bijvoorbeeld de method feeder

De slow sinking Nuggets heffen het gewicht van de haak op waardoor de vis het aas makkelijk kan opzuigen en zodoende snel de haak in de bek heeft. Inmiddels heb ik standaard de Nuggets op mijn aas tafel liggen en wist er al menig vis mee over de streep te trekken. Je kunt ze vissen met alle feeder technieken,vaste stok en zelfs pellet waggler. Naast het vissen op karper is dit aas ook uitstekend voor het vissen op brasem op natuurlijk water of de vele Belgische brasemvijvers.

Image4

Tip: Als je ze door de midden knipt kun je ze op de stok vissen als een 6mm expander wat soms net dat verschil maakt. Probeer het eens uit zou ik zeggen en succes.

Ton Ruijs

Image5

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie