Wedstrijdverslag selectie Noord – Shimano Zeevisteam

De jaarlijkse Selectiewedstrijden kust van Sportvisserij Nederland zit er weer op met als laatste wedstrijd de selectie Noord. Op donderdagmiddag vertrokken de teamleden van het Shimano zeevisteam naar Roptazijl wat onder de rook van Harlingen is gelegen.

Bij aankomst in de B&B werden direct de spullen klaargemaakt voor de gebruikelijke training voor de wedstrijd. Er werd tijdens de training niet heel goed gevangen, mede door de koude noordoosten wind die de vissers niet echt gunstig gezind was. Na de training werden in het B&B de plannen gemaakt voor de wedstrijd van zaterdag want dat zou een moeilijke wedstrijd worden.

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren voor een heerlijk ontbijt en richting Harlingen voor de opening en kaartuitgifte. De wedstrijd zou een half uur later beginnen omdat er op sommige delen van het parkoers om 10.00 uur nog geen water stond en zonder water…

Na het startschot om 10.30 uur werden er in het D en E vak gelijk wat meuntjes en botjes gevangen en in de overige vakken was het beduidend minder. Gaandeweg de wedstrijd werd er links en rechts wat vis gevangen maar door de (noord)oostenwind van de afgelopen dagen was de visvangst minimaal. Het was sprokkelen voor een visje en de individuele winnaar werd uiteindelijk Jan Stroomer met 139 cm aan vis gevolgd door Shimano O.K.O. teamlid Tino Stuijts met 110 cm. Derde was Wout van Beyeren met 100 cm.

Bij de korpsen werd het eerste korps van HSV de Sportvisser kampioen van de selectie Noord gevolgd door het eerste korps van HSV Seagul en het tweede Shimano team dat uitkomt voor HSV O.K.O.

O.K.O. Team 1 moesten dit sterk vissende korps , wat vorig jaar tweede werd bij het Nederlands Kampioenschap en dit jaar naar het WK in Spanje is uitgezonden, wederom voor laten gaan. Wat overigens absoluut geen schande is natuurlijk.
Uiteindelijk wisten alle Shimano teamleden zich te plaatsen voor het NK dat op 1 november te Domburg Zeeland zal plaatsvinden.

Mannen nogmaals allemaal gefeliciteerd.

surf

Namens het SHIMANO zeevisteam,
John Soederhuijsen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie