WCC team – Remond van Dijk, Frank Wijnands & Roy de Vet – is er klaar voor

2015 is het jaar van de 17e editie van de World Carp Classic. Terug op Lac de Madine in Frankrijk waar reeds eerdere edities werden gevist. #012 is het WCC nummer van het Shimano Dynamite team van Remond van Dijk, Frank Wijnands en Roy de Vet. Een nummer waarvan jullie hopelijk veel updates mogen ontvangen.

Remond van Dijk

Het water heeft altijd al een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij gehad, iets wat op zich niet zo gek is als je in Kampen woont. Aan de voorzijde van de stad stroomt de IJssel, de mooiste rivier van Nederland, althans voor mij, en aan de achterzijde ligt het IJsselmeer, Ketelmeer met in hun kielzog een hele rits aan randmeren. Viswater te over dus en het zijn dan ook deze grote openbare wateren waaraan ik mijn meeste uren spendeer. Ik was een jaar of 15 toen een kameraad van school mij mee vroeg naar het park om karpers met de korst te gaan vangen. Leuk, dacht ik, weer eens wat nieuws. Ik kon toen nog niet vermoeden welk groot onheil mij boven het hoofd zou hangen. Op die bewuste middag ging het volledig mis en is het nooit meer goed gekomen, ik raakte besmet met het karpervirus! Eerst werden de karpers belaagd met een ‘penhengel’ en wat maïs, niet veel later maakte ik kennis met die magische gekookte deegballetjes en zag de garage van mijn ouders eruit als de keuken van Jamie Oliver. Alleen rook het er niet altijd naar vers gebakken brood, dit ten spijt van mijn ouders… Nu 19 jaar later ben ik nog steeds niet genezen van dit virus en ben ik nog steeds met regelmaat langs de waterkant te vinden! Inmiddels ben ik al weer 34 jaren jong, getrouwd, een prachtige dochter van 4 en een klein ventje die zojuist zijn eerste verjaardag heeft gevierd. Verder werkzaam in de kunststof verpakkingsindustrie waar ik zorg draag voor de kwaliteit van de producten (Quality Assurance).

tribal

De kans om namens Shimano aan het WCC deel te nemen werd uiteraard met beide handen aangegrepen. Hoewel ik absoluut geen wedstrijdvisser of BTW-visser ben, ik verkies zelf liever het onbekende en het avontuur, lijkt het me geweldig om een keer aan het WCC mee te doen. Aangezien ik echt van een grote slok water voor me neus houd is Lac Madine natuurlijk een fantastisch water om aan te vertoeven! Wie wil daar nou niet een keer gevist hebben! WCC here we come!

Frank Wijnands

Woonachtig in de omgeving van Haarlem heb ik niks te klagen over de hoeveelheid water.
Kanalen, vaarten, recreatieplassen, polders, hier is alles in de nabije omgeving. Alle vis disciplines heb ik door de jaren heen uitgeprobeerd. Vangen was te gek maar altijd weer opzoek naar iets nieuws. Het was mijn oom die bij mij het virus deed opbloeien. Na jaren te hebben gestalkt op andere vissoorten begon in met karpervissen op de statische manier. Vele uren werden aan het water besteed waar geen karper voor mij meer veilig was. De oevers waren mijn nieuwe thuis.
Sinds een klein jaar ben ik me wat meer gaan toeleggen op de actieve karpervisserij. Pennen en stalken boden weer een uitdaging waarbij nieuwe tactieken en technieken werden gesmeed. De kennis die ik heb opgedaan binnen beide disciplines maken me tot een betere allround vanger. Overal probeer ik wat op te steken en te integreren in mijn eigen vis stijl. Je bent nooit te oud om te leren ook al ben ik ook pas 34 jaren jong.

tribal

De World Carp Classic is een droom die uitkomt. Als fanatiek sporter met een perfectionistische inslag zoek ik altijd naar het hoogst haalbare. Een WK is in mijn beleving op sport gebied het hoogst haalbare. Een grote eer dus dat ik voor Shimano en Dynamite mag uitkomen op dit prachtige event.
De voorbereidingen zijn al een aantal weken geleden gestart. Het afgelopen weekend heb ik, voordat het event losbarst, alvast Madine bezocht want ik laat liever niks aan het toeval over. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Ik heb er heel veel zin in! De wedstrijd, de collegavissers, de ambiance! Het wordt vast en zeker fantastisch.

Roy de Vet

Ik ben in de gelukkige positie geweest afgelopen jaar het WCC al te vissen. De kans die me geboden werd het nogmaals mee te maken heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.
Het is echt een machtig evenement waar ik graag weer bij ben. Mijn eerder opgedane kennis is inmiddels met het team gedeeld. Een nieuwe locatie geeft weer nieuwe uitdagingen en wellicht wordt het hier heel anders vissen. Maar met de ervaring die we met z’n 3en hebben vertrouw ik volledig op een top wedstrijd.

tribal

Vissen is voor mij een passie maar ook zeker een manier van ontspanning. Naast een drukke baan als personal trainer is de afleiding van de rust aan het water een welkome afwisseling. Statisch vissen vormt mijn basis maar stalken en penvissen doe ik ook graag op de dagen dat ik wat minder tijd heb. Tijdens het stalken observeer ik graag het gedrag van de karper. Met deze opgedane kennis probeer ik de vis altijd een stap voor te zijn. Omdat de karpermind toch lastig is te voorspellen experimenteer ik altijd met één hengel. Een andere aasaanbieding, een plek die je normaal nooit zou uitkiezen. Het verassingselement is mijn kracht. Het was een productief visjaar met een nieuw pr schub als klap op de vuurpijl. Ik hoop deze positieve lijn door te zetten in Madine. Het wordt hoe dan ook gezellig met de boys!

WCC15-012, houd ons in de gaten

Remond, Frank & Roy

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie