Vliegvissen ouderwets? Check dan nu: Streetstreameren.

’s Winters lekker struinen langs poldersloten en kleine kanalen tussen woonwijken op zoek naar hongerige snoeken, het is een hartverwarmende uitdaging voor vliegvissers, ‘Streetstreameren’ is het codewoord.

Rod 12

Tijdens de wintermaanden zoeken de witvissen het warmere water op tussen woonwijken, haventjes en andere voor het winterweer beschutte plaatsen. Snoek volgt het menu dus ligt daar de actie. Een pittige hengel type G.Loomis  GLX Distance 10’ voor # 7 of 8, degelijke vliegenreel, een bijpassende drijvende vliegenlijn, stevige leader en enkele flink uit de kluiten gewassen snoekstreamers, meer hoeft niet.

Rod 8

Een G.Loomis GLX Distance hengel is dan wel ontworpen voor de afstandsvisserij op reservoirs, maar voldoet super om de eendenbekken te bestoken. Grote snoekstreamers wegzetten doe je met een powerhengel, ook het zetten van de streamerhaak vraagt om de nodige kracht. De titanium carbide éénpotige slangenringen zorgen voor minimale lijnweerstand bij het werpen en het drillen, bij winterse omstandigheden is dit een groot voordeel.

Rod 18

Echte vliegvissers gaan ’s winters gewoon door!

snoek 2016 (2) snoek 2016 (13) snoek 2016 (3) snoek 2016 (4) snoek 2016 (8)

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie