The Great Lake                 

In het volgende artikel vertelt Bryan van Dijk over zijn vistrip die hij onlangs maakte naar The Great Lake in Frankrijk.

carp_01

Great Lake…

De 2e trip naar het magische water The Great Lake is begonnen. Exact een jaar geleden besloten we voor de eerste keer The Great Lake te gaan bevissen wetend dat het een ‘’taai’’ water is. De erg mooie maar zeer slimme vissen gepaardt met het hoge wier maakt het vissen erg uitdagend.

Bij aankomst verloten we de stekken. Ik loot de stek waar ik vorig jaar ook zat, bekend terrein dacht ik…vergeet het maar! Alles was anders.  Het water was troebel ,wier stond redelijk laag en totaal geen activiteit aan mijn kant van het water, dat terwijl ik wel volle bak wind op de kant had. De stekken waar mijn vismaat vorig jaar de vissen vandaan haalde bleven dit keer angstvallig stil. Ik besluit uit eindelijk de hengels minimaal 2 dagen te laten liggen. Een klein bedje voer van mais, hennep gemalen tijgernoten en 10mm The Source boilies zouden het moeten doen. Ondertussen werd ik woensdag ochtend wakker met helaas weer een perfecte nachtrust.

carp_01

Ready for battle

De 2e dag van mijn plannetje is aangebroken. Na een dag vol in de zon gezeten te hebben ging ze eindelijk onder,flink verbrand begon ik mijn avond eten te bereiden. Gehaktballetjes in tomatensaus met courget op een bedje van macaroni(ja ja… culinaire hoogstandjes aan de waterkant.)

carp_01

Als de nacht valt val ik in slaap en rond de klok van 00:30 werd ik gewekt door mijn beetmelder die niet van plan is te stoppen voordat de batterij leeg is. Vol adrenaline ren ik naar de hengel  die een aardig eindje weg stond. Ik pak de hengel op en ren gelijk een meter of 10 naar achter om direct contact te krijgen met de vis. ‘’CONTACT, YES!’’ dacht ik. Gelukkig hoef ik niet het water op om de vis te halen door de lage wierstand.

Tijdens de dril merk ik weinig weerstand maar voor dat ik het door had was het gevecht aan. Doordat ik niet het beste zicht heb ‘s nachts en mijn hoofdlampje alleen maar in de weg zat kon ik niet zien wat het was. Toen ik de staart van een afstand zag dacht ik dat het een graskarper was maar na een kleine 15 minuten werd alles duidelijk. Ik kon mijn ogen niet geloven, mijn eerste Koi karper is een feit.

Geschept en wel is het tijd om haar naar de onthaak mat te brengen. Ik check de vinnen en til het net op. Op dat moment besef ik dat dit een hele grote vis is en roep door de walki talki of er nog iemand wakker is en dat ik een koi karper op de mat had liggen van ‘’weet ik het hoe groot’’. Na het wegen kwam gelukkig een maatje die verder op zat een foto maken. Hij wist ook niet wat hij zag. Een koi karper van 19,8 Kilo!!! BAM!!

carp_01

19,8 kilo zware koi van The Great Lake

De dag er daarna kwam Pascalle om te vragen of er nog iets gevangen was die nacht. Ik liet de foto zien van de vis en ze gaf aan dat deze Koi er al 2 jaar niet is gevangen. De dagen daarop heb ik nog 2 graskarpers gevangen van 28 en 32 pond. Mijn week kon niet meer stuk! Helaas waren de spiegels mij nog steeds te slim af deze trip dus….. TOT VOLGEND JAAR!!

Bryan van Dijk

carp_01

De Koi weer terug in haar element

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie