Skitterpop S6…

In deze blog kijken zeebaarsfanaten Michel en Etienne de Haan terug op hun succesvolle nazomerse vissessies.

Na een paar heerlijke maanden zeebaarsvisserij met relatief licht en klein materiaal was het eind augustus weer tijd om met de boot de zoutwaterstekels te belagen met oppervlakte kunstaas. In deze periode is het zee -en rivierwater goed opgewarmd door de zon en de zeebaars verkeerd in topconditie nadat ze zich hebben kunnen volvreten aan krabben en zeebliek.

seabass

Explosieve actie

Voor ons een goed moment om met de Rapala Skitterpop aan de gang te gaan. Een ieder die al ervaring heeft met dit stukje kunstaas kan beamen dat deze manier van vissen visueel spectaculair en adembenemend kan zijn. Het is schitterend om te zien dat een zeebaars  het door jou geviste oppervlakte kunstaas enige tijd kan volgen om dan vervolgens vol overgave tot een “strike” over te gaan. Door middel van korte tikken van de hengeltop en een slag van de molen produceer je met de schoep van de Skitterpop een waterverplaatsing en een plopgeluid  wat een onuitstaanbare uitwerking kan hebben op vaak grotere zeebaars. De Rapala Skitterpop is prima in te zetten rondom en langs ondergelopen strekdammen en langs taludranden die wel of niet zijn afgestort met keien.

seabass

De vertrouwde Antares in actie…

Na uitvoerig testen van een aantal spinhengels en molens hebben wij wederom  gekozen voor een 2.40 m lange Shimano Antares DX in Medium Heavy actie. Dit in combinatie met de Stradic CI4 FA molen in 4000 formaat. Hierdoor is de gehele set-up lekker licht van gewicht en zeer gebruiksvriendelijk te noemen. De hengel heeft ruim voldoende body om de vaak zeer felle en harde aanbeet op te vangen. De X-ship constructie en de gebruikte CI4  die het binnenwerk en de body van de molen van extra stijfheid voorziet komt wat ons betreft bij deze manier van vissen prima tot zijn recht. Na zeer intensief gebruik en vele gevangen grove zeebaarzen zijn deze molens nauwelijks aan slijtage onderhevig geweest, iets wat ons uiteraard qua duurzaamheid van het product wel aanspreekt.

seabass

Spannend…

Vanwege de vaak explosieve aanval van de zeebaars op de Skitterpop hebben we onze molens voorzien van 19/00 Powerpro en gebruiken we de slijtvaste Tiagra 50/00  Fluocarbon leader met maar liefst een trekkracht van 13,59 KG. Dit omdat we lijnbreuk zoveel mogelijk willen voorkomen.

Het grote voordeel van het vissen vanuit een boot is dat je zeer effectief  de taludranden en steenstorten kunt afvissen en dat je met lichter materiaal uit de voeten kunt, waardoor de strijd die je levert met de vis nog beter tot zijn recht komt.

seabass

Nooit gevist met een Skitterpop? Wat ons betreft een echte aanrader – probeer het zelf maar eens en wellicht dat je na de eerste aanbeet ook direct verkocht bent aan dit superaasje.

Veel succes,

Etienne & Michel de Haan

seabass

Ook deze strijder kon de Skitterpop niet weerstaan

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie