Shimano / O.K.O. team vist WK Strandvissen voor clubs in Spanje (Deel 3)

Op de derde dag van het WK kustvissen voor teams is de spanning bij het Shimano/OKO team groot. De enige constante factor bij dit WK, zijn de Spanjaarden. Ze zijn vertegenwoordigd met 3 teams en 2 van deze komen uit de regio. Eén zelfs uit Beniscarlo. Voor hen moet de visserij hier een eitje zijn, maar dat zien we wel bij de einduitslag. Wel staat ondertussen vast dat de Latijnse landen een gigantisch voordeel hebben. De verschillende soorten typische Middellandsezee vissen maken het ons moeilijk en is in geen opzicht te vergelijken met onze schar, bot, steenbolk, wijting of andere vis dan ook uit onze regio. Dit speelt ons nu parten. Toch zit de moed er door een redelijke 2e dag er goed in.

 Pic 1

Er is werk aan de winkel en de voorbereiding vergt veel tijd. Echter het team is er op gebrand een goed resultaat weg te zetten. Eén ding staat in ieder geval vast, aan het materiaal kan het niet liggen. Voor wat betreft het werpen kunnen we met de nieuwste Shimano Custom Surf 450 BX ons qua afstand met de beste meten. Het is ongelooflijk hoe eenvoudig deze hengel met zich om laat gaan. Het eigen gewicht is super laag en de blank laat zich bij het aanzetten van de worp eenvoudig laden.

Pic 2

Pic 3

Bij de start van de 3e stond er een behoorlijke bries wind. In de lucht hingen dreigende wolken en er viel een enkele druppel regen, echter zette het slechte weer niet door. Bij het invallen van de duisternis viel de wind echter weg en werd het een stuk aangenamer. Het is wel duidelijk dat de visserij voor het invallen van het duister niet eenvoudig was. Vooral grotere vis laat zich dan niet eenvoudig verschalken en het zijn de kleine visjes die eventueel nog te vangen zijn. Het zijn vooral de Spanjaarden die direct vanaf het startsignaal kleine vis bij elkaar sprokkelen met hun ultra finesse lijntjes en zeer dicht onder de kant. Dit is een visserij die de noorderling toch minder beheert. Het was overigens niet ons doel om achter de heel kleine vis aan te gaan. Door onze achterstand hadden wij gewicht nodig en daarvoor moest je maatse vissen vangen als Herera en Dorade. Hierbij zitten immers exemplaren van 200 a 300 gram en er is er zelfs één gevangen meer dan een kilo.

Allen van ons team wisten vis te vangen, echter door de grote achterstand in punten van de eerste dag stegen we slechts één plaats in het klassement.

Pic 4 Pic 5

Nu de vangsten voor ons team beter werden steeg de spirit in het team om de laatste dag alles te geven om een goed resultaat weg te zetten. Jack van Nijnatten zit vandaag niet lekker in zijn vel en verzoekt Wibo Boone in te vallen. Minder leuk voor Jack, maar een uitdaging voor Wibo die de laatste dag mag proberen uit te blinken. Het weer is wederom anders. De wind is 180 graden gedraaid en de zee is beduidend minder transparant. Wat zal dit weer nu gaan brengen?

Pic 6

Al snel blijkt dat de Spanjaarden niet van tactiek veranderd zijn en direct onder de kant vangen. Het resultaat voor een klein visje is voor hen heilig. Ook wij zijn er op gebrand vis te vangen, maar wel vis met gewicht. Dit is niet in ieder vak makkelijk. Toch zien we het met de dag beter gaan en bemerken dat dit WK een week te kort duurt… Opmerkelijk is het als er echt grote vis gevangen wordt. Danny Goossen lukt dit en weet een harder van bijna 900 gram tegen het verraderlijk strand op te slepen. Een supervis waarvan de buren toch even moeten slikken… Alle anderen vangen hun vis die nodig is voor een voor ons mooie dagnotering en we behalen een zevende plaats.

Ons Belgische team dat zich na een uitzonderlijke goede start hoog in het klassement nestelde wilde misschien wel het onderste uit de kan en kreeg het bekende lid op de neus. Jammer voor deze mannen die een alles of niets tactiek gebruikte.

Pic 7 Pic 8

Aan het einde van het evenement is de appel toch wel zuur en blijkt dat vooral de slechte uitslag van de eerste dag ons volledige klassement teniet heeft gedaan.

Ondanks het dagelijks verbeteren van de dagklassering is ons team geëindigd op de 13e plaats en onze Belgen op de 11e plaats. Als team zijn wij dankbaar dat wij dankzij Sportvisserij Nederland en onze sponsor Shimano de uitdaging aan hebben kunnen gaan. De motivatie is groot en doet zelfs aanvankelijk gestopte André Piters besluiten nog een jaar in het team door te gaan. Wij zullen alles op alles zetten om ons bij de selectiewedstrijden op 3 mei a.s. op de Rinkeweelsdijk (Friesland) wederom te plaatsen voor het NK kustvissen en ons daar zullen proberen te plaatsen voor het WK in 2015…

Team Shimano

Pic 9 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie