Shimano / O.K.O. team vist WK Strandvissen voor clubs in Spanje (Deel 2)

Na een lekkere start bij de trainingen ging het team met volle moed naar de eerste wedstrijd van dit WK. Het weer is totaal veranderd, echter dat mocht de moed niet drukken. Zoals verwacht werd er de eerste uren slechts een enkele vis gevangen. Bij het invallen van de schemer werden de eerste meer serieuze vissen gevangen maar bleek het geluk niet aan de zijde van het team.

Aan het einde van de eerste dag blijkt het team 3 blanco te hebben en hebben slechts André Piters en Frank Evink vis kunnen aanbieden en de eer van het team hoog gehouden… Het team wil deze ervaring eigenlijk zo snel mogelijk vergeten, maar het blijft zuur.

Beter deed het Shimano team België. Daar wisten 4 personen uit het team vis te vangen en hiermee meten zij zich direct met de besten en als team wisten ze een 5e plaats te realiseren. Pic 1

Na een grondige evaluatie bij het Nederlandse team was er werk aan de winkel. Alles met uitzondering van de hengels en molens moest gereorganiseerd worden. Met de nieuwste Shimano Surf Custom strandhengels in combinatie Shimano Big Baitrunner LC molens wisten wij ons wat afstand betreft goed te meten met de besten, echter het probleem van wel of niet vangen lag hem meer in de juiste afstand op een bepaald moment. Goede les en nu maar richten op de volgende dagen.

Pic 2

Beter resultaat na tegenvaller

Voor de derde achtereenvolgende dag stonden al de teamleden in het zelfde vak, echter op een ander nummer. Ook nu weer bleef het de eerste uren angstvallig stil en werd slechts een enkele vis rondom de teamleden gevangen. Echter na het vallen van het duister werd er verspreid over het parcours goed gevangen. Danny Goossen in het B vak kreeg te maken met een Italiaan die hem letterlijk het snot voor de ogen viste en na het invallen van het duister binnen 20 minuten Danny op 5 vissen achterstand zette…. Oei, wat zal dat gaan worden. Danny Goossen herpakte zich en ving het laatste uur maar liefst 7 vissen. Niet dat hij winnend afsloot, echter verloor hij hierdoor gelukkig niet te veel punten. Naast Danny, wisten Rindert Jansma , Frank Evink en André Piters ook vis te pakken. Vandaag was Rindert Jansma met een 4e plaats in zijn vak het beste teamlid.

Pic 3

Wederom bleek ons materiaal superieur. Vooral bij het vallen van de duisternis onderscheidde de Shimano Speedcast Beach Quiver hengel zich. Deze hengel maakt het mogelijk om finesse te vissen op medium afstanden tot rond de 100 meter, maar indien mogelijk ook op 15 meter. Iedere aanbeet word hiermee zichtbaar en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

De evaluatie van deze wedstrijd moet uitmaken of we op de goede weg zijn en dat zal blijken bij de derde officiële wedstrijd op woensdag.

Pic 4

Pic 5

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie