Shimano Master Cup finale 2014

Zondag 5 oktober stonden de 32 finalisten van de Shimano Masters Cup in alle vroegte te popelen om van start te gaan. Strijdtoneel was de Vossekuil in St. Oedenrode en de inzet was een geweldige prijzentafel inclusief twee fantastische hoofdprijzen voor een geheel verzorgde week naar de UK waar ze onder begeleiding van de beste Shimano en Dynamite pro-staff gaan vissen op een aantal van de mooiste commercials die Engeland kent.

Image1

Er was ook dit jaar weer een zeer sterk deelnemersveld en zoals als op iedere wedstrijd is de loting erg belangrijk om een kans te maken op de overwinning. De spanning was dan ook te voelen bij de deelnemers tijdens de loting. De loting verliep vlot en direct daarna konden de vissers hun visgerei opbouwen. Een aantal van de deelnemers kwamen op de, op voorhand als zeer kansrijk bestempelde, plekken te zitten. Maar als je zo’n stek loot, dan moet je het onder de druk nog wel even waarmaken.

Image2

De wedstrijd was een zogenaamde triatlon (2+2+2). De eerste 2 uur van de wedstrijd is het alleen toegestaan om de vaste stok te gebruiken. Na 2 uur vissen is het toegestaan de pellet/matchhengel erbij te pakken. Voor de laatste 2 uur van de wedstrijd is de hengelkeuze vrij, zodat ook de (method)feeder ingezet kan worden. Maximale visafstand tijdens de finale was in verband met het aantal deelnemers op 15 meter gezet.

shimano_master_cup_2014

Vanaf het begin werd al wel direct vis gevangen maar de vis was nog niet echt ‘los’. Er moest zogezegd voor ieder vis gevist worden. In de A sector was het op de lage nummers aan het begin taai maar sommige deelnemers wisten zich toch al van de nul te bevrijden. Dirck van Duijvenbode loste twee belangrijke vissen maar wist dat dat, met nog 4/5 uur vissen voor de boeg nog goed kon komen.

shimano_master_cup_2014_7

Marco Lam kwam in het midden van de vijver te zitten en wist dat de druk hoog was omdat dit vaak één van de beste plaatsen is op De Vossekuil. Hij viste vanaf de start van de wedstrijd met de vaste stok op 13 meter met Dynamite Baits 6 en 8 mm Swim Stim green pellets. Deze viste hij afwisselend op de bodem of in de bovenlaag van het water. Normaal is dit de beste aanpak op De Vossekuil maar de hengeldruk was groot en de vis was uiterst passief. Marco viste echter sterk en liet zich niet van de wijs brengen. Ook buurman Pim Holleman wist zijn vis te vangen dus er was nog van alles mogelijk. Verderop zat Roy Brinks uit Rijssen die zijn uitslag van vorig jaar wilde goedmaken en was gebrand op een goede uitslag. Ook Peter Vervaart en Koen Vandermolen (winnaar van vorig jaar) wisten al vis te landen maar ook bij hun achterin was het schrapen.

shimano_master_cup_2014_2

Marco Lam schept een belangrijke vis

Jeroen Andernach en Evert Thijsen vingen direct na het veranderen naar het loodje vis. Bij Evert was het al direct raak na de eerste inworp, wat hem bijna zijn hengel kostte.

Ook Jurgen Spierings en Niels de Laat in de B sector kozen in het laatste uren voor bodem technieken en wisten nog aardig wat in te lopen op Jochem Postulart.
Om 16:00 uur klonk echter het eindsignaal en na de weging togen de deelnemers naar Heeswijk Dinther naar het café In d’n Ollie van oud-voetballer Theo Lucius voor de prijsuitreiking.

Buiten de hoofdprijzen waren er zoals vermeld nog veel meer prachtige Shimano en Dynamite producten voor de deelnemers te winnen. Winnaars van de hoofdprijs waren uiteindelijk toch Marco Lam en Jochem Postulart. Zij konden beide de fel begeerde tickets voor de UK trip in ontvangst nemen.

shimano_master_cup_2014_3

Winnaars Marco Lam en Jochem Postulart

Hierbij de volledige uitslag:

uitslag_shimano_cup_2014

shimano_master_cup_2014_4

shimano_master_cup_2014_5

shimano_master_cup_2014_6

shimano_master_cup_2014_8

shimano_master_cup_2014_9

shimano_master_cup_2014_10

shimano_master_cup_2014_11

shimano_master_cup_2014_12

shimano_master_cup_2014_13

shimano_master_cup_2014_14

shimano_master_cup_2014_16

shimano_master_cup_2014_17

shimano_master_cup_2014_18

Jochem Postulart 1ste

shimano_master_cup_2014_19

Marco Lam 2de

shimano_master_cup_2014_20

Jurgen Spierings 3de

shimano_master_cup_2014_21

Pim Holleman 4de

shimano_master_cup_2014_22

Niels de Laat 5de

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie