Poison Adrena 264UL spinning

In mijn vorige blog schreef ik over één van mijn favoriete hengels uit de JDM serie.

Deze hengel, de Expride 262UL-S spinning was het onderwerp. Een perfecte hengel die ik hoofdzakelijk gebruik voor het lichte dropshotten tijdens het streetfishing. Dit is echter niet de enige hengel die ik voor het lichte streetfishing gebruik. Iedere techniek vraagt nu eenmaal om ander materiaal.

Universele Streetfishinghengel

Zelf kies ik er meestal voor om tijdens een recreatieve sessie of wedstrijd twee set-ups mee te nemen, elk afgestemd op een andere vistechniek. Het meenemen van een extra set levert me gewoonweg meer vis op, het is daarentegen wel een gedoe om constant met een tweede hengel te moeten zeulen. Ik ben natuurlijk niet de enige die hier mee geconfronteerd wordt. Met enige regelmaat zie je dan ook op de diverse fora en/of social media de vraag om een universele hengel voorbijkomen.

Een universele hengel die geschikt is voor meerdere (streetfishing) technieken klinkt natuurlijk ideaal, maar bestaat zo’n hengel wel?

Concessies of niet

in mijn optiek bestaat de ultieme universele hengel namelijk niet. Uiteindelijk moet je als je hier voor kiest toch concessies doen aan bijvoorbeeld de gewenste actie of lengte. Er zijn in het Shimano assortiment voldoende roofvishengels die in beginsel voor meerdere technieken bruikbaar zijn. Voor velen onder ons ruimschoots voldoende, maar juist met zoveel hengels zijn er wellicht betere keuze te maken.

De JDM serie van Shimano is hiervan misschien wel het beste voorbeeld. Deze hengels zijn leverbaar voor vrijwel ieder type roofvisserij, in diverse prijsklassen met modellen voor zowel voor het vissen op zoet- als zoutwater. Naast de JDM serie heeft Shimano natuurlijk ook roofvishengels in andere prijsklassen die qua mogelijkheden zeker niet onder doen. Voor ieder budget wat wils dus!

Bijna…

Naast de eerder genoemde Expride 262UL-S spinning is er nog een hengel uit de JDM serie die het wel eens zou kunnen gaan maken binnen de streetfishing scene. Alhoewel het gericht vissen op grote snoek steeds populairder wordt bij het streetfishing blijft het vissen op baars en snoekbaars toch de boventoon vormen. Licht dropshotten en jigging blijven daarbij de meest toegepaste technieken, de vraag naar één geschikte hengel blijft…

Ik stel daarom graag de Poison Adrena 264UL spinning aan je voor. Alhoewel ik eerder heb aangegeven dat dè universele streetfishinghengel niet bestaat, komt deze eendelige Poison Adrena wel heel erg dicht in de buurt. De Spiral X blank maakt deze 193 cm lange hengel uniek! Dit ervaar je pas aan de waterkant. Van het werpen van je kunstaas tot de aan de dril: de speciale constructie van de blank zorgt iedere keer weer voor een beleving op zich! Mede door de titanium & stainless Fuji K-guides, een lichte CI4 molenhouder en een  carbon monogrip, is deze 90 gram lichte hengel op meerdere fronten inzetbaar! Bij het vissen met zowel kleine plugjes, shads of het iets zwaardere dropshotten merk je het zelf hoe gevoelig deze hengel is, alle aanbeten komen perfect door.

1

Combineer deze hengel eens met de Rarenium of de nieuwe Stradic FB CI4+ . Ik gebruik zelf steeds vaker de Stradic 1000 HG uitvoering met een hogere inhaalsnelheid dan de normale versie. Dit kan zeer gewenst zijn bij het streetfishing waarbij snel binnen halen een voordeel kan zijn. De ideale partner dus voor de perfecte Streetfishing set!

1

Arthur Langstraat

Shimano Prostaff

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie