Plannen maken…

Het is ondertussen half april 2016, roofvissend Nederland zit midden in het gesloten tijd voor aassoorten. Het is even wennen om na mijn werk niet even snel achter de zoete rovers aan te gaan, maar op zich verveel ik me nooit. De eerste week van het gesloten seizoen gebruik ik om onderhoud aan mijn materialen  uit te (laten) voeren. Rond eind april / de eerste weken van mei start voor mij normaal gesproken ook het zeebaars seizoen, tussendoor vis ik ook regelmatig op het Oostvoornse meer.

1

Deze periode is echter vooral een mooie gelegenheid om plannen te smeden voor het komend roofvisseizoen…  Welke plannen dat onder andere zijn lees je hieronder.

Streetfishing NL

Zoals voorgaande Jaren ben ik bij de meeste DSA wedstrijden te vinden. Vorig jaar heb ik door vakantie en drukte op mijn werk diverse wedstrijden moeten missen, maar voor komend seizoen probeer ik alle wedstrijden mee te doen. De eerste wedstrijd is op 26 juni in Leeuwarden. Dit is een voor mij nieuw water, reden des te meer om me goed voor te bereiden.

WPC, editie 3

Een van de events waar ik namens Shimano aanwezig ben is de World Predator Classic. Op vrijdag en zaterdag, 1 en 2 juli wordt dan de World Predator Classic Street Fishing Event gevist.

Vorig jaar maakte Eric Korczakowski deel uit van het team, dit keer zullen Torben Kleiterp en ik als Shimano streetfishing team deelnemen. Daarnaast ben ik de overige dagen van de WPC bij de Shimano-crew aanwezig om hand en spandiensten te verlenen en de Shimano bootvis-teams vanaf de kant te volgen.

1

Japanese Domestic Models

Voor Torben is streetfishing een nieuw fenomeen, zeker nu er een wedstrijdelement aan gekoppeld is. Zijn ervaring als snoekvisser is echter een goede bijdrage aan het team.

Door de tegenvallende vangsten op de vorige edities, lees mijn blogs van vorig jaar nog maar eens terug als je wilt, wordt de wedstrijd nu in twee delen gesplitst. Op Vrijdag een avond-sessie en op zaterdag een dag-sessie. De organisatie gaat er vanuit hiermee de vangkansen te vergroten.

De ervaring van vorig jaar gebruiken Torben en ik om nog beter beslagen ten ijs te komen. Met circa 200 deelnemers kunnen we het ons niet veroorloven om teveel onproductieve tijd te verliezen. Onze strategie is helder: het wordt een ‘hit and run’ aanpak. Snel potentieel goede stekken afvissen en vervolgens snel door naar een andere stek.

Met de nieuwe Shimano JDM serie hebben we een serie exclusieve Japanse producten voorhanden. Voor iedere discipline hebben we een perfecte hengel / molen / reel combinatie ter beschikking. Poison Adrena baitcasters voorzien van de nieuwste reels voor snoek en grove baars, Ultra-light Expride hengels met Taftec volcarbon tips, super gevoelige carbon monogrip handvatten en de sterkste Hagane molens voor snoekbaars en baars. De tackleboxen zitten vol met kunstaas van Rapala en Storm, wat dat betreft zijn wij er dus helemaal klaar voor! De missie is duidelijk: we gaan onze technieken zo goed als mogelijk aan de omstandigheden aanpassen met als doel zoveel mogelijk punten te scoren maar vooral veel plezier te hebben.

In mijn volgende blogs zal ik uitgebreid verslag doen over mijn favoriete hengels uit de JDM serie. Spreek me, als je niet zo lang wilt wachten, anders gewoon aan als je me langs de waterkant tegenkomt.

Arthur Langstraat

Shimano Prostaff

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie