Oude liefde roest niet

Wie Baitrunner zegt, zegt ook Shimano. Het gepatenteerde concept dat inmiddels al 30 jaar op de markt vertoeft en gewoonweg nooit is geëvenaard door de concurrentie. Als naam alleen beschikbaar voor Shimano en daarom ook in één adem te benoemen.
30years_baitrunner

Mijn eerste echte molen, lees een jaar of 16 terug, was een Baitrunner. Vele uren heb ik zonder problemen daarmee de waterkant bezocht. Zo verliefd als ik op haar werking was werd ik toch nieuwsgierig naar de werking van de ‘normale’ molen. Gaandeweg heb ik met meerdere modellen gevist. Zeker ook naar tevredenheid en met de komst van de Baitrunner spoel ben ik ook verliefd geworden op de Ultegra serie.

30years_baitrunner

Maar nadat dit jaar de 30e verjaardag van de originele Baitrunner werd gevierd werd er vanuit mijn binnenste toch weer een oude vlam aangewakkerd. Waarom afstappen van iets waar je nooit problemen mee hebt gehad. Zoals in het echte leven je eerste liefde je voor altijd bijblijft ben ik toch ook weer opzoek gegaan naar mijn eerste liefde!

Ik vond haar weer terug in de vorm van de Big Baitrunner Longcast XTR-A CI4+.

Na een intensief Ci4+ dieet is haar gewicht teruggebracht met 150 gram t.o.v. haar eerste verschijning en fonkelde zij ook nog als Doutzen voor de camera. Haar gezonde levensstijl heeft haar inwendige ik ook goed gedaan. Hagane approved, X-ship body en de vitale organen zijn ‘shielded’ voor extra bescherming tegen de verslindende elementen die de natuur voortbrengt.

30years_baitrunner

In mijn handen is zij thuis en vormen we samen de kracht waar mijn liefde op is gebaseerd.
Met 14000 eenheden voert zij haar soort aan en rijkt haar schoonheid tot wel 550 meter 35/00 Technium Invisitec lijn.

30years_baitrunner

Ondanks dat ze zichzelf goed beschermt verzorg ik haar met liefde. Na onze vakantie, waarbij we het zanderige Lac de Madine hebben bezocht verdiende ze een schoonheidsbehandeling. Ontdaan van al het zand en voorzien van verse oliën is ze weer klaar voor de vele avonturen die we samen gaan beleven dit najaar.

30years_baitrunner

 

Ze vormt de basis van onze relatie en zal ook nooit op haar willen besparen. Zij brengt mij ‘goud’ en zal voor altijd de mijne zijn.

Vertrouw op wat voor jou werkt! Maar mocht je nog nooit een Baitrunner in je bezit hebben gehad.. Dan heb je echte liefde nog niet ondervonden!

Frank Wijnands

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie