Met 4 profs op stap

Met vier ‘Pro’s’ op stap, toeval of niet een woordspeling voor een geweldige driedaagse reservoirvissen op Carsington en Blihtfield om de G.Loomis PRO 4X hengels zwaar te testen. Phil Dixon en Gary Owen (beide geselecteerd voor het Engels nationaal team vliegvissen), Bruno Chermanne (hoofdredacteur Le Pêcheur Belge) en pro staffer Guido Vinck trotseerden eind mei wind, regen en kou op twee prachtige Engelse reservoirs.

Weer of geen weer…

Weer of geen weer…

De doelstellingen waren fun, mooie foto’s en de economische geprijsde G.Loomis PRO 4X zwaar te belasten. Dankzij de locals Phil en Gary werd het een niet te vergeten trial. Op Carsington was het straight line nimfen met buzzers, crunchers en diawl bach’s met de 10 voet PRO 4X # 7, op Blightfield moest steviger worden uitgepakt met blobies en streamers en werd de PRO 4X # 8 in stelling gebracht.

fly

Bruno’s hengel kromt opnieuw in het enige streepje zon van de hele trip.

In het gure weer was geen pretje om de nimfen en streamers op de juiste plek te werpen, maar dat viel bijzonder goed mee en de beloning was dan ook navenant. Snoeiharde aanbeten op de nimfen, tikkende forellen op streamers en solide aanbeten ‘on the hang’. De concentratie van het viertal moest wel op scherp staan en razendsnel reageren tussen aanbeet en aanslag. Geslaagd over de hele lijn, grandioze sfeer, kan moeilijk anders als meer dan 30 + forellen per individu in het net werden gebracht – per dag!

Guido Vinck

Fun in de boot

Fun in de boot

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie