Klaar voor het avontuur

Het is bijna zo ver en dan is het eindelijk zover; de World Carp Classic 2015 op Lac de Madine in Frankrijk.

Vanaf 19 februari werd ons vissers leven redelijk overhoop gegooid. Die dag kregen we te horen dat we de prijsvraag van Shimano op Carp Zwolle hadden gewonnen. Vanaf dat moment stond alles in het teken van de WCC.

Als jonge guppies stonden we samen al aan de waterkant. Vrij snel kregen we door dat het karpervissen toch wel echt een ding was. Groot, sterk, goud…we waren snel verkocht. Toen nog ouderwets met aardappels of een stukje kaas en met een rood/wit palingballetje als waker. Inmiddels geëvolueerd naar het tijdperk van de boilies, elektronische beetverklikkers, bivvy’s en dieptemeters. Tijden veranderen maar het plezier aan de waterkant is er zeker niet minder op geworden.

Het filmpje waarmee wij de actie hebben gewonnen hebben wij tijdens het vissen opgenomen. Plezier, nuchterheid en een dosis humor is wat we wilden laten zien. Begrippen waaraan je ons in het dagelijks leven ook kan herkennen.
Voor diegene die het gemist hebben:

Met het oog op de strijd die straks losbarst hebben we dit seizoen niet stil gezeten. Als echte pro’s zijn we het jaar met trainingskampen begonnen.

Niels heeft gevist op lac de Villedon, Dominik heeft vertoefd op Etang de la Pointeviniere en Marc in zijn heil gaan zoeken in de tropische sferen van Thailand. De verschillende trips bleken allen productief en menig karper en ander schubachtigen zijn ten prooi gevallen aan de visdrift die ons leven rijk is. Een aantal rigs, nieuwe aassoorten en besproken tactieken zijn uitgetest om zo goed mogelijk aan de start van de WCC te verschijnen Arme vrouwen zou je bijna zeggen maar gelukkig supporten ze ons allen in de hobby die een passie is geworden.

wcc

Drillen vanuit de boot was voor ons nog wel redelijk onbekend terrein. Gelukkig hebben we inmiddels redelijk wat sessies met de boot kunnen doen waarbij al enkele productieve dagen tot een goede basis hebben geleid. Geen enkel facet wordt aan het toeval over gelaten. WCC rookies wellicht maar onvoorbereid zeker niet.

Nu de laatste inventarisatie van alle spulletjes en de laatste details finetunen. Onze Shimano XS1 hengels met Ultrega Ci4 molens zijn er klaar voor en zullen de finale test ondergaan in het weekend voorafgaand aan de WCC. Madine zal worden verkend en de sfeer zal worden opgesnoven met enkele mede WCC gangers.

Wij kijken er enorm naar uit om van 19 september tot 26 september deel te nemen aan de World Carp Classics 2015. Voor ons kan het evenement nu al niet meer stuk. Want wat is er mooier dan met drie vrienden aan de waterkant door te brengen. Wellicht nog een bonus vis of 3?

Wij zijn er klaar voor! Aan de voorbereiding kan het niet liggen.

Niels, Marc en Dominik

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie