Jeugd Viskamp 2017

Ondanks het barre weer in het voorbije paasweekend waren er weer een 12 jeugdige vissers op het 1e (van de 3) viskampen van 2017, in het Belgische Hamont, afgekomen.

Alweer voor het 4e jaar organiseerde Viskamp.nl (karper)viskampen, waaraan elk jaar ongeveer 50 visser(tjes) uit Nederland en België in de leeftijd van 10-18 jaar deelnemen.

Shimano pro-staff lid Ron Steijvers verzorgd tijdens deze kampen clinics.

Speciale aandacht ging dit jaar uit naar de method feeder. Zelf konden de visser ervaren hoe is om met een Forcemaster feeder en Technium 3000 SFD molen een eenvoudige, maar ‘dodelijke’ combi te hebben. Het vissen met de method feeder was natuurlijk niet onbekend, maar dat het in combinatie met de juiste tactiek en voer zo effectief kon zijn, was voor iedereen toch wel verbazend!

De method feeder werd gevuld met Dynamite Robin Red en een 6mm coconut mini boilie werd bevestigd aan de haak. Wat uit eindelijk een duidelijk overwinning voor de feeder opleverde van maar liefst 6-3 karpers. Maar dan wel 1 method feeder tegen 21 karperhengels!!!!

Al met al respect voor de jeugd die onder barre omstandigheden 3 dagen in hun tentjes vertoefden en toch super enthousiast waren en een prachtig en leerzaam weekend hebben gehad.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie