I HAVE A DREAM…

Vissen is mijn passie en werk. Ik mag mezelf een gelukkig mens noemen, want het is prachtig afwisselend werk waarbij ik veel lieve, leuke en interessante mensen ontmoet. Het delen van eenzelfde passie werkt verbindend en altijd gebeurt er wel iets tijdens onze avonturen.

RIVER 7

Iedereen heeft wel een droom of een wens. En, ik ook! Omdat mijn passie binnen de hengelsport ligt is mijn droom te wonen en werken op locatie aan het water. En, dan ook nog eens op een plek midden in het rivierengebied – een van de beste delta’s van Europa. Deze droom, daaraan zijn we, want uiteraard doe ik dit samen met Nancy mijn partner, lijkt werkelijkheid te worden. We hebben de boel verkocht en zijn gewoon gaan zoeken naar een geschikte plek. Een enorm risico, maar als je een deur dicht doet gaat er ergens ook weer een open.

Afgelopen jaar zijn we ermee begonnen. Contact met de Gemeente over een kavel aan het water waar we een duurzame woning willen gaan bouwen –en van daaruit de gidssessies op het water gaan voortzetten. De naam hiervoor is RIVER 7… De zeven rivieren die in deze prachtige delta liggen liggen allemaal binnen vaarafstand. Mijn avonturen kunnen hierdoor verder worden uitgebouwd. Vele tientallen kilometer water en allemaal met een eigen karakter. Ook niet onbelangrijk is dat de roofvisstand goed is. Enorme snoeken, baarzen, snoekbaars en roofblei zijn er te vangen met tal van technieken.

RIVER 7 zal dus meer vorm krijgen het komende jaar en mijn droom zal hopelijk volgend jaar omstreeks deze tijd een feit zijn.

1

Duurzaam B&B en vissen@

Duurzaam bouwen met hout dat afkomstig is van Staatsbosbeheer en alles in en op het huis is gerecycled of recyclebaar. Eigen stroom en watervoorziening en twee heuse B&B voor vissers@ Het is ook de bedoeling om een Shimano Experience Centre te maken waar alle op dat moment nieuwe producten op het gebied van roofvis te bewonderen zijn – maar met als extra service – echt uit te proberen in de praktijk. Op het water!

Het wordt dus een mengeling van tal van zaken die allemaal met vissen te maken hebben. Maar alles met oog voor de natuur en beleving.

1

RIVER 7 Adventures

De onderstaande rivieren liggen binnen vaarafstand van de locatie waar we willen gaan starten:

  • Hollandsdiep
  • Merwede
  • Oude Maas
  • Haringvliet
  • Spui
  • Dordtse Kil
  • Amer

Deze rivieren staan garant voor veelzijdigheid en een uitstekend bestand aan grote rovers. Alle rivieren staan onder invloed van het tij –en elke dag is daarom anders.

Het is hierdoor mogelijk om een of meerdere dagen te vissen en te blijven slapen. Alles zal in het teken staan van roofvis – en alle rivieren zijn bereikbaar. De modernste hengels, molens, lijnen en kunstaas zullen worden gebruikt om achter de rovers aan te gaan. Uiteraard in een hypermoderne 21ft Lund met een Mercury motor en de laatste Garmin Panoptix sonar systemen.

In dit prachtige gebied is de natuur en het stedelijke erg fraai. Zee en visarenden zweven geregeld tijdens het vissen boven onze hoofden en het geknaag van een bever is in de vroege ochtend goed te horen. Maar, evengoed vissen we tussen de gebouwen onder bruggen of tegen een industriegebied. Heerlijke dynamische decors om een leven lang bezig te zijn en blijven.

1

Rovers

Inmiddels zijn we een eind op weg en wonen we al op locatie, maar is het nog wachten op de bestemmingsplan wijziging. Een heel ondernemen, maar de moeite waard. Nu ik zo dicht aan het water woon, vis ik meer en op veel verschillende wateren. Ik ben een echte rivierman, want ik hou nou eenmaal van ruige golven, stroming en afwisseling.

De afgelopen maanden zijn dan ook goed verlopen. Vissen op snoek met #Expride XH met daarop een #Curado 201 HG / 28/00 #Super 8 Slick en divers kunstaas bracht mij en mijn gasten al tal van metervissen. Niet dat het altijd gaat om groot, groter, groots, maar de meter blijft stijgen. Het mooie van dit gebied is dat je zowel tussen de planten als tussen kribben en op ondiepe plateaus kunt vissen. Het verveeld nooit en altijd wordt er iets gevangen. We gaan nooit naar huis zonder vis in de boot. En dat is natuurlijk geweldig. De snoeken in de hele gebied groeien uit tot over de 1.30. Mijn record is 1.27 dus ik heb ook hier nog een uitdaging in.

Ik wilde jullie mijn droom niet onthouden, want dromen moet je blijven doen. Het is van alle leeftijden, rangen en standen. Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden van ons avontuur en wie weet zien we elkaar…

Willem Stolk

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie