GP Luxemburg Fly Fishing

De 4de plaats van het G.Loomisteam werd onthaald als een overwinning tijdens de prachtige prijsuitreiking van de GP van Luxembourg vliegvissen in het verre Weiswampach. Vooral omdat het team was samengesteld met Giani Devooght (amper 14 jaar) en zijn mentor Guido Vinck.

60 teams uit alle windstreken van Europa maakten er een waar spektakel van en dat de forellen meewerkten aan dat spektakel bevestigd het nieuwe record qua vangsten, niet minder dan 1.167 vissen zijn genoteerd op de wedstrijdfiches. De twee meren van Weiswampach lagen er prachtig bij, de organisatie was zondermeer af, enkel het weer werkte niet helemaal mee en werden regelmatig de hemelsluizen helemaal open gedraaid.

Bij vissen vanaf de oever is de loting een belangrijke factor om hoog te eindigen. ’s Ochtends waren de eerste twee manches voor Giani en Guido een nachtmerrie, slechter kon een loting nauwelijks zijn, zij stonden op een gedeelde 58ste plaats. Ze begonnen aan een nooit geziene inhaalrace. Na vier van de acht manches waren ze al opgeklommen naar de 12de plaats.

Hoe langer de wedstrijd duurde hoe moeilijker het werd om vis vangen, logisch, maar in de voorlaatste manche toverden de ‘G.Loomis youngster of the year’ en pro staffer Guido Vinck een staaltje van werp- en vistechniek uit hun NRX Green en Max Competition hengels. Binnen het halfuur stonden er 13 forellen op hun wedstrijdblad, zelden gezien. Vooral Giani sloeg iedereen met verbazing, dit was nog nooit vertoond van een 14 jarige. Er was zelfs een Franse ploeg die hun wedstrijd voor 5 minuten staakten om Giani aan het werk te zien. Hij werd dan ook uitgeroepen tot beste jongere (- 18) van de dag. Uiteindelijk strandden ze op een 4de plaats op slechts 1 puntje van zilver.

fly_blog

Blijdschap alom, Giani 14 jaar en mengt zich nu al tussen de ‘grote jongens’.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie