G.Loomis Youth Talent

Je bent nauwelijks 14 geworden, werpt een vliegje zonder schaamrood 30 m+ ver, strikt vliegen alsof het niets is, verbaasd iedereen op vliegvisbeurzen en neemt deel aan de meest prestigieuze vliegviswedstrijden binnen de Benelux en Frankrijk tussen de senioren! Deinst er niet voor terug om wadend een weekje in de Eifelrivieren te struinen of op Engelse reservoirs de regenbogen achter de vinnen te zitten. Een natuurtalent zonder weerga, we hebben het over Giani Devooght en sedert 1 jaar onder de vleugels van mentor G.Loomis pro staffer Guido Vinck.

Image1

Giani in actie – foto: Rudy van Duijnhoven

Giani is een leuke, enthousiaste knul, maar als ‘piepkuiken’ onder de ‘grote jongens’ aan de slag gaan is niet iedereen gegeven, er zijn nu eenmaal nauwelijks jeugdwedstrijden binnen het vliegviscircuit. Op deze leeftijd gemiddeld tussen de top 20 eindigen is niet aan iedereen voorbij gegaan en zeker niet aan de pro staffers van G.Loomis Benelux. Investeren in de jeugd is een statement en G.Loomis Europe was er dan ook als de kippen bij om als primeur, binnen hun rangen, zo’n natuurtalent in de armen te sluiten als eerste ‘G.Loomis Youth Talent’.

Het komt er op neer dat de jeugd ondersteuning krijgt, qua sponsoring subtiel en beperkt, maar voor Giani vooral de begeleiding door de G.Loomis pro staffers. Samen trainen, werpen, ervaring opdoen, aan internationale wedstrijden deelnemen, het creëren van samenhorigheidsgevoel, voor G.Loomis is dit investeren in de toekomst. Nog te vaak is er geheimdoenerij over vliegjes en technieken en dat hoeft niet. We zijn toch allemaal vanaf zero begonnen en waren wat blij als iemand ons toonde hoe het moest. Er is zo weinig jeugd binnen de hengelsport, als je dan een ‘voorlopig’ goudhaantje kunt begeleiden mag je dit niet laten lopen. Je kan Giani volgen op Facebook en zelfs over de het Kanaal hebben de Engelsen het al over ‘Springchicken of the year’.

Image2

Niet alleen goed werpen maar ook vangen – Foto: Rudy van Duijnhoven

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie