Facebook review: Shimano mono lijnen

Afgelopen twee maanden hebben we een aantal mensen via Facebook uitgenodigd om onze mono-lijnen te testen. Uit alle reacties hebben we een testpanel van vijf personen geselecteerd en inmiddels zijn eerste de reacties binnen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

 

Vedran Alagic (Aspire fluorocarbon & Exage)
“Gisteren nog een UL-sessie genoten aan de linge bij de sluisjes. Ik heb de 20-honderdste FC als onderlijn geknoopt en ben net name met de kleinste 2cm plugjes nu voor de 4e keer achter de baarsjes en roofbleitjes aan gegaan. Ben erg tevreden over de lijn. Knoopt prima en lekker soepel. Dat in combinatie met de trekkracht en slijtvastheid blijf ik dit gebruiken. De plugjes zwemmen soepel (beter dan met titanium) en daarbij vrijwel onzichtbaar voor de vis. Kortom: Soepel, slijtvast, hoge trekkracht en onzichtbaar! Toplijntje voor het ultralight vissen! De andere monolijnen gebruik ik met name op de kleinere riviertjes momenteel, waar ik trottend en statisch op barbeel jaag. Ik dacht in eerste instantie dat de lijn aan de dunne kant was, maar moet zeggen dat ik tot nu toe geen ongemakken heb gehad. De lijn is soepel en knikt niet. Daar waar ik bij mijn oude lijn regelmatig beschadigingen voel door het draaien van het lood op de bodem, moet ik bekennen dat dit bij de Shimano lijn vrijwel niet heb gehad. Heb geen breuken gehad tor nu toe en ben erg blij met de kleur. Gewoon neutraal en goede vangsten. Kortom: heb er vertrouwen in gekregen en blijf ermee door vissen!”

 

Albert Brinks (Exage)
“De exage mono 0.255 heb ik opgespoeld om te gaan vissen op een karperput, de Leeghte. Dit is een hele mooie lijn voor dit doel. Het laat zich goed spoelen, weinig kans op “springen” op de molen. Ik heb een loodje op de lijn geplaatst met een stuitje, en een kleine wartel voor de onderlijn. Ik heb in totaal 8 karpers geland en de zwaarste was 4kg plus. De lijn gaf geen krimp. Zeer tevreden over deze lijn.”

 

Erik Hendriks (Exage & Aspire Silkshock)
“Mijn ervaring met de shimano lijnen: Ik heb de lijnen ingezet voor een sessie op de ijssel (bij terwolde). De exage als hoofdlijn gebruikt. Spoelt mooi soepel op zonder kinken of geheugen en sterk op de knoop en zacht. Had het idee dat de lijn net iets te veel rek bezit voor de ijsselvisserij, beten kwamen voorzichtig door, maar kwamen wel door ook op 35 meter. En heb geen missers gehad. Van de aspire silkshock heb ik onderlijnen van een meter geknoopt. Dit ging zeer soepel, ook sterk heb er mooie maatse voorns probleemloos mee getild. De fluorocarbon leek mij wat stijf, kwam wat kronkelig van de spoel (vond deze spoel erg fijn met de dichte achterkant) Valt ook goed te knopen. Was voor mij mijn eerste ervaring met fluorocarbon. Ga het zeker gebruiken voor onderlijnen voor de method. Al met al een positieve ervaring voor mij met deze lijnen, ze zijn voor meerdere visserijen inzetbaar. Dank voor de lijnen!!”

 

Michael Offermans (Exage & Aspire Silk Shock)
“Na een tijd me lijn al binnen te hebben, heb ik vandaag een keer tijd om even te vissen. Ik heb zojuist mijn molen vol gespoeld met de mono hoofdlijn. Ziet er goed uit en werpt ook goed. De eerste visjes zijn zelfs al binnen. Ik heb ook gevist met de slik shock 16.5 wat voor mij een goede onderlijn is, goed te knopen en erg sterk!”

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie