Eindelijk zomer!

seabass

Hier hebben we lang op gewacht

Na een relatief koud voorjaar met wat tegenvallende vangsten is de zomer een feit en hebben de gebroeders de Haan al een paar heerlijke bootsessies achter de rug.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen vervangen we altijd de intensief gebruikte gevlochten lijnen van onze molens. Een grote vis verspelen vanwege slijtage en lijnbreuk wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Voor het vissen met Shads, jighead combinatie`s en de grotere pluggen zoals de Rapala Sub walk gebruiken we de 19/00 Power Pro in de kleuren rood of geel. Dit omdat we graag tijdens het vissen de lijn volgen. Voor deze vorm van visserij gaat onze voorkeur nog steeds uit naar de Antares spinning 2.70 H, een lichtgewicht hengel met een flinke body. Keer op keer maakt deze hengel zijn naam waar!

seabass

De eerste zeebaarzen hebben we inmiddels gevangen

Vissen met pluggen

Plugvissen is een apart verhaal. Het is een snelle, intensieve visserij waarbij  je in het algemeen veel meer worpen plaatst dan met het zogenaamde driftend vissen met de shad. Een zeer gebruiksvriendelijke lichtgewicht hengel / molen combinatie is de Sustain in 2.40 mtr (5 – 25 gram uitvoering) gecombineerd met een Stradic Ci4 4000 FA. Deze molen hebben we voorzien van 12/00

Sufix NanoBraid. Deze gevlochten lijn heeft een superieure knoopsterkte en een hoge schuurbestendigheid en laat zich prima werpen. De Rapala’s X-Rap in de kleuren Hot Pink en Red Head zijn op het moment onze favorieten.

seabass

Vissen met pluggen betekent veel werpen

In bovenstaande set-up en kunstaas hebben we veel vertrouwen. Iets wat in onze ogen erg belangrijk is bij het vissen. Probeer het zelf ook maar eens – het heeft ons in ieder geval al heel veel visplezier gegeven.

Michel & Etienne de Haan

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie