De voorbereiding voor de World Carp Classic 2015 – door Lizette & Bianca

World Carp Classic 2015 wordt voor de 17e keer gehouden en is weer terug op het water waar het ooit is begonnen… Lac de Madine. Ondanks dat dit voor ons de 3e keer is dat we mogen deelnemen blijft de voorbereiding een tijdrovende maar ook een geweldige periode.

Het water Lac de Madine is nieuw voor ons en valt genoeg kennis over te vergaren. Gelukkig hebben we vrienden die dit water goed kennen en bereid zijn om hun ervaringen met ons te delen.

tribal

 

Op basis van deze informatie, onze eigen ervaringen en een dosis gezond verstand zijn we aan de voorbereiding van de benodigde materialen begonnen. We maken een onderscheid in visbenodigdheden (materialen & aas), kampement ( incl. voeding & sanitair) en transport (bus & boot).

Aangezien we er vanuit kunnen gaan dat we vooral vanaf de boot zullen drillen nemen we onze 10 Ft hengels (Tribal Velocity 3 Lbs) met de beste molens die er maar zijn (Shimano  Aero Technium Mgs 12000 XTB) mee. Een kortere hengel bevordert de wendbaarheid en dat is vooral tijdens het drillen erg handig. De molen voelt als een verlengstuk van onze handen waarmee we direct in contact staan met de vis, terwijl deze nog meters, misschien wel 200 meter verderop zwemt. Goed materiaal is zo belangrijk, en op deze combinatie vertrouwen we met 100%.

De aaskeuze hebben we inmiddels ook gemaakt, maar je begrijpt dat we op voorhand niet al onze geheimen prijs geven ;-), wel kunnen we verklappen dat het een mooie Dynamite Baits mix zal zijn, die de karper niet kan weerstaan.

tribal

Laat de vis maar komen…

De Carp Spirit Baby Dolmen bivvy is riant genoeg qua ruimte om als onderkomen te dienen voor ons en uiteraard hopen we dat we daar zeer weinig in zullen zitten doordat we 24/7 actief aan het vissen zijn. Mochten er echter een minder visrijke stek hebben, dan zorgt deze bivvy voor een relaxed onderkomen, waarbij we met mooi weer het dakzeil er lekker af kunnen laten.

 

tribal

 

De boot is volledig getest en uitgerust met dieptemeter, waardoor we onze stek haarscherp in beeld zullen krijgen, zowel vanaf het water als vanaf de kant. Terwijl de één op het water zit, kan de ander meekijken op de telefoon naar de bodemstructuur, hoe gaaf is dat!

De bus is inmiddels voorzien van een extra bodem, zodat alles nog efficiënter ingepakt kan worden, want doordat wij met z’n 2-en deelnemen hebben we niet de mogelijkheid om tussentijds de stek te verlaten en moeten we dus alles voor de hele wedstrijd bij ons hebben.

tribal

Alles tot in de puntjes voorbereid…

 

tribal

 

We kijken er intens naar uit om aan het prachtige Lac de Madine alle vrienden en bekenden weer te zien. De sfeer in Bivvy City is geweldig, we delen de passie voor het karpervissen en de organisatie loopt zo gesmeerd waardoor wij als vissers ons alleen maar hoeven te focussen op het vissen.

Nog even de tijd dus om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat we mentaal, fysiek en qua materiaal er klaar voor zijn…wie weet, wordt dit onze 2e overwinning van dit fantastische evenement.

Lizette & Bianca

tribal

 

tribal

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie