Clinics op Jeugd Viskamp

Viskamp.nl organiseerde dit jaar, in het Belgische Hamont, alweer voor de 3e keer (karper)viskampen, waaraan elk jaar ongeveer 50 visser(tjes) uit Nederland en België in de leeftijd van 10-18 jaar deelnemen.

1

Ron Steijvers Shimano prostaff lid verzorgd tijdens deze kampen clinics. Het vissen met de methodfeeder en karperen met de vaste stok komen daarbij uitgebreid aan de orde. Ook dit jaar was waren de deelnemers weer verbaast dat het karpervissen met de stok zo efficiënt kan zijn. En bovenal erg leuk en spectaculair, vooral als je zelf mag proberen!

1

Met de Beastmaster Margin, in de hand, voorzien Aspire Silk Shock lijn (0.22mm), een pennetje van 0.3 gram en natuurlijk holle elastiek kwamen veel vragen los over lijnmontages, dobbers, elastiek, aas, voer en tactiek. Ook de Dynamite de slow sinking nuggets werden met succes getest. Geen enkel item bleef onbesproken.

Het ‘kleine’ methode feedertje wekte tot veler verbazing; ‘kan ik daar een karper mee drillen?’

Ja dus, en dat vond men pas echt ruig!

Natuurlijk vereist dit enige ervaring, maar de combi van hengel, Opvallend was ook dat het gebruik van relatief klein aas zoals, van Dynamite en de bijhorend weerhaakloze haak maat 16, eyeopeners waren!

1

Laten we hopen dat Peter Gerits van Viskamp.nl dit super goede initiatief nog vele jaren kan doorzetten.

De clinic werd natuurlijk afgesloten met een presentje van Shimano!

Ron Steijvers

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie