Bootvissen in de winter

De grootste bootwedstrijd van het jaar stond weer op het programma voor het Shimano Zeevisteam; de P.G.T. 2015. Deze prestigieuze bootviswedstrijd werd gevist op 10 januari jl.

Hier het verslag:
Voor het team was het de 5e keer dat we zouden deelnemen. De weersvooruitzichten waren zeer slecht, storm met windstoten tot windkracht 10 zouden geen uitzondering zijn.
Op 3 januari zijn we gaan proefvissen met de Hendrik H op de Grevelingen om te kijken wat er zoal te vangen was. Het hele team was compleet wat het moraal ten goeden kwam. Als hengel gebruikte we daarvoor de Speedmaster Boat Quiver 350H met een zeer gevoelige top voor een perfecte beet registratie, daarop gemonteerd een Big of Medium Baitrunner van het type XT-A LC met daarop een Surfmaster tapse hoofdlijn of de Power Pro Super 8 Slick gevlochten lijn voor direct contact met de vis.

Image1

De mannen aan het werk

Een ieder viste op zijn manier zodat we er achter kwamen hoe we uiteindelijk op de wedstrijddag zelf van start zouden gaan. Het was geen vetpot er moest wel gewerkt worden om een visje te vangen, de vangst bestond hoofdzakelijk uit haring, een enkele wijting, schar, zeebaarsje en spiering, en zelfs grondels vergrepen zich aan ons aangeboden aas.

Tactiek
Aan het einde van deze proefsessie kwamen we tot de conclusie om met een 3 meter lange onderlijn met zeer lange dunne 0.20mm Technium fluorcarbon zijlijnen te vissen met daar op een haakje 10 gemonteerd. Het loodgewicht had geen invloed, maar later op de wedstrijddag zelf zou dit wel bepalend kunnen zijn, de meeste van ons hadden gevist met een 100 grams loodje dit omdat de Grevelingen stilstaand water is. Het aas was wel bepalend maar zoals jullie allemaal weten zijn dit de alom bekende witjes, maar ook aan een stukje makreel en zeepier werden de vissen gevangen.

In de week voor de wedstrijd was er twijfel om deze door te laten gaan in verband met de te verwachten storm en veiligheid voor de deelnemers. Nu bleek dat de storm uit zuidwestelijke richting zou komen werd alsnog besloten om het door te laten gaan. De boten konden beschutting zoeken achter de Grevelingendam ter hoogte van Scharendijke zodat ze niet van hun anker zouden gaan, al viel dit voor sommige boten niet mee. Het water aldaar is nog altijd zo`n 25 meter diep.

Uiteindelijk konden bijna alle deelnemers een visje vangen, de vangst bestond deze dag hoofdzakelijk uit haring. Terug aan wal bleek ons Shimano team het goed gedaan had, maar of het genoeg was zouden we pas bij de uitslag te horen krijgen. John Soederhuijsen en Tino Stuijts viste een 1e plaats, Sjaak Verburg een 2e plaats, Wibo Boone en Louis van Bommel wiste elk een 4e plaats op hun boot.

Bij de uitslag van de korpsen bleek dat we net 2 punten tekort kwamen om te winnen. We eindigden op de 2e plaats met 12 punten en het winnende team had 11 punten. Alom een geslaagde dag, alleen konden we onze trend niet doorzetten van de afgelopen jaren namelijk een 1e , 2e , 1e , 2e en nu weer een 2e plaats het had natuurlijk een 1 moeten zijn;)

Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Tino Stuijts
Shimano Zeevisteam Nederland

Image2

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie