Bob Church Classic 2015

‘Member of the British Empire’ of m.a.w. je wordt door de Queen tot ‘Sir’ benoemd omdat je
voor het vaderland belangrijk bent geweest of nog bent. Deze Koninklijke eer is te beurt gevallen
aan vliegvisreservoirgoeroe Bob Church voor zijn onverdroten inzet en innoverende modernisering binnen de vliegvisserij.

Het begon in 1965 toen Grafham water zijn deuren opende en Bob er als eerste een vliegenlijn liet drijven. De toon was gezet, de rest is geschiedenis. Vele boeken volgden, Bob werd als lid van de Engelse WK-ploeg 3 x wereldkampioen en is tot op heden nog altijd actief binnen de vliegviswereld. Hij is bijna tachtig en heeft wat gezondheidsproblemen, maar dat laat niet weg dat zijn eigen Bob Church Classic nog steeds één van dé klassiekers binnen het wedstrijdgebeuren is. De wedstrijd wordt nu gerund door ex-wereldkampioen Iain Barr en eind september waren 100 gelukkigen te gast op Grafham Water om Bob’s jubileumwedstrijd te mogen betwisten. Het kruim van Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland, Polen, Noorwegen en België was present.

fly

fly

Geert in actie tijdens de trainingsdagen.

Voor België waren dat G.Loomis België teamlid Geert Janssens en G.Loomis pro staffer Guido Vinck. Historisch moment binnen het vliegvissen want veel vliegvissers die een adellijke titel krijgen zijn er niet, waarschijnlijk niet één. Het werd een prachtig afsluitingsbanket in het Marriot hotel om hulde te brengen aan Bob. Geert eindigde eervol binnen de top 50 met 5 forellen, Guido legde een bijna perfect parcours af en behaalde met 11 vissen een topvijf plaats.

fly

Guido kon niet achterblijven

fly

Bob Church en Guido Vinck zijn al meer dan 25 jaar goede vrienden

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie