Arthur’s geheimpje…

Met enige regelmaat krijg ik de vraag waarmee ik mijn grote snoeken vang. Steevast is daarop mijn antwoord dat ik dat voor mezelf houd. Gelijktijdig geef ik daar een dikke knipoog bij, natuurlijk vertel ik graag en enthousiast over mijn ‘geheime’ aas.

Mijn meest populaire kunstaas voor het vangen van snoek is de 6” Wildeye Seeker shad van Storm. Een beetje vergeten en in mijn optiek  door velen ondergewaardeerd stuk kunstaas: maar vangen dat dat ding doet!

Ze zijn langzaam zinkend, 15 centimeter lang en wegen 46 gram. De zachte krulstaart heeft een ongeëvenaarde actie, geen snoek die eraf kan blijven. De sterke VMC haken en het stevige pvc materiaal waarvan ze zijn vervaardigt staan garant voor vele vangsten, ik vervang ze pas als ze door de scherpe snoektanden finaal aan stukken zijn gescheurd. Zelf vang ik heel veel met de kleuren Husky shad, Bleugill en Pike maar uiteraard er zijn meer kleuren verkrijgbaar.

Ik vis de Seeker shad op mijn Poison Adrena H casting. De hengel is voorzien van een Metanium MGL xg, een ideale combinatie voor dit soort werk.  Een gevlochten PowerPro of Kairiki lijn van 0.23 mm er op en je bent klaar. Gewoon inwerpen en langzaam binnenvissen.  Af en toe het binnendraaien onderbreken, een beetje jerken of versnellen en de aanbeten komen vanzelf.

Ze zitten bij Storm trouwens niet stil… de Seeker shad familie is onlangs namelijk uitgebreid. Naast de vorig jaar geïntroduceerde 20 centimeter giant tail- en split tail Seeker shad zijn er dit jaar twee nieuwkomers: de tweedelige R.I.P Seeker Jerk en de kleinere 14 centimeter lange split tail. Beide zien er veelbelovend uit en worden door mij op dit moment zwaar aan de (snoek)tand gevoeld.  Wie weet: misschien hou ik er een nieuwe favoriet aan over…

Moraal van dit verhaal: Storm Wildeye Seeker shad, de makkelijkste manier om grote snoek te vangen. Doe me een plezier, vertel dit geheim niet door 😉

Arthur Langstraat

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie